Predrag Cujanović

Menu

Plaćanje preko interneta – VISA Virtuon kartica

Plaćanje preko interneta u je Srbiji gotovo tabu tema, jer niko nema povernja u ceo taj sistem. VISA Virtuon kartica OTP Banke predstavlja karticu kojom možete plaćati isključivo preko interneta. Ne morate da posedujete nikakav račun u ovoj banci, novi račun vam se otvara prilikom izdavanja ove kartice na koji možete da uplaćujete u dinarima ili evrima. Cena izdavanja kartice je 200 din, i važi 3 godine.

 

 

Nema mesečnog plaćanja za vođenje računa itd. Kada plaćate u stranoj valuti, računa vam se prodajni kurs te valute (onaj skuplji) sa kursne liste banke. Provizija banke ne postoji, ali može se desiti da prilikom plaćanja vam se obračuna dodatnih 2.5% , sve zavisi od države u kojoj je firma kojoj plaćate i njihov način implementacije naplate. Citiraću operatera call centra otp banke: “Nema pravila kada je u pitanju ta provizija od 2.5%”. Za samo plaćanje potrebni su vam broj kartice, cvv2 kod kartice i datum važenja kartice. Za izdavanje kartice potrebno je da popunite zahtev koji možete naći na sledećem linku otp banke.

 

Takođe, tu možete naći još dodatnih informacija o kartici. U zahtevu postoji i dnevni limit gde ograničavate količinu novca koji možete da potrošite na dnevnom novou, preventivna mera u slučaju zloupotrebe kartice. Znači skinete, odštampate, popunite zahtev i odete u najbližu otp banku. Morate da se naoružate strpljenjem ako vam se padne za šalterom neko ko ne zna da nađe simbol “@” na tastaturi :-D . Posle dve nedelje vas pozovu da dođete po karticu, potpišete ugovor i to je to.

 

Ono što nije dobro je to što nemaju filijalu u svakom gradu, primera radi ne postoji ni jedna otp banka u istočnoj Srbiji, najbliža je je u Paraćinu ili Nišu. Valjda će to promeniti u nekom skorijem vremenskom periodu. Isto tako, ne možete online da proverite stanje na računu, ali možete da pozovete call centar i oni vam mogu reći, inače moram da ih pohvalim, ljubazni su i veoma uslužni.

 

Za kraj pazite na kojim sajtovima ostavljate ove podatke, koristite ssl konekciju ka sajtu na kome plaćate i nemojte držati mnogo para na ovom računu kada ga ne koristite.

 

 

 

5 thoughts on “Plaćanje preko interneta – VISA Virtuon kartica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *