Pingdom – pratite „uptime“ i performanse vašeg sajta

Svako ko ima web sajt, zna šta je uptime i koliko je bitan. Razne hosting kompanije hvale se velikim uptime-om, ali da li je baš tako?

 

Pingdom je servis koji vam omogućava da vršite konstantnu proveru dostupnosti vašeg sajta ili IP adrese. Osim ove funkcionalnosti, on meri vreme odziva i obaveštava vas ako vaš sajt nije više online, putem email-a, sms-a, twitter-a ili pingdom aplikacije za smart telefone.  Besplatan nalog ima limit na broj sajtova (IP adresa) koji može da se proverava kao i broj SMS poruka koje mogu da se pošalju kao notifikacije.

 

 

 

Proces registracije je brz i lak, a mogućnosti za dodavanje provera sajta su velike, počev od  vremena između svake provere sajta (najmanja vrednost 1 minut) , preko tipa provere (mrežna ili web) i porta , do toga da li stranica treba ili ne treba da sadrži određeni string. Podešavanja preko čega želite da dobijate obaveštenja se podrazumevaju.

 

 

 

I na kraju najbolja opcija koju pingdom pruža jeste uptime report, pomoću kojeg možete da vidite realni uptime vašeg sajta tj. servera koji hostuje vaš sajt. Ja sam lično za poslednih mesec dana imao 99.97% .

 

 

Iskorisite ovaj servis i saznajte realni uptime vašeg sajta, ali i budite prvi koji će saznati kada je vaš sajt offline.

 

 

 

                  

6 CommentsLeave a comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *