Predrag Cujanović

Menu

Pet jednostavnih načina da isključite Facebook Photo Viewer

Svaka nova promena na Facebook-u donosi nezadovoljstvo kod nekih korisnika, koje se vremenom smiri i oni se pomire sa novotarijom koju je ovaj sajt “nametnuo”. Posle izvesnog vremena, ona postane deo svakodnevnog korišćenja ove društvene mreže, tako da sami sebi stvaramo novu sliku onoga što je trenutno “normalno” i što ne treba više menjati. Ovo, po meni, nije slučaj sa Facebook Photo Viewer-om.

 

Glavna njegova “prednost” je lightbox efekat koji zauzme više od pola strane, pa se slike onda moraju gledati kao da je uključen slideshow. Slike ipak menjate sami, a ako želite da vidite orginalnu sliku, morate da kliknete izvan lightbox pop-up-a. Sliku, zatim, ne možete skinuti desnim klikom, pa na Save As. Umesto toga, morate kliknuti na download link u donjem levom uglu lightbox pop-up-a.

 

Postoji pet načina da izbegnete sve ovo. Prva dva načina zahtevaju da korisnik “ručno” ukloni ovaj efekat svaki put kada krene u novi pregled slika , dok ostala tri koriste ekstenzije pretraživača koje moraju imati pristup vašem facebook profilu.

1. Dok gledate slike, jednostavno samo uradite ponovno učitavanje stranice (eng. refresh) tasterom F5 na tastaturi ili desnim klikom na stranicu, pa “Reload”, “Refresh” u zavisnosti od vašeg internet pretraživača.

2. Uklonite iz url bara &theater i učitajte stranicu pritiskom na Entrer ili Load dugmetom pretraživača.

3. Facebook PhotoTheater Killer je add-on za Firefox korisnike koji blokira Facebook Photo Viewer.

4. Revert FB Photo Viewer je Google Chrome extenzija koja takođe blokira ovaj lightbox efekat i prema rečima autora ne čita,  sakuplja, čuva ili šalje vaše podatke trećim licima.

5. Better Facebook je ekstenzija (add-on) koja podržava pretraživače kao što su: Firefox, Chrome, Safari i Opera. Sadrži više od 75 opcija podešavanja facebook-a, među kojima je i gašenje Facebook Photo Viewer-a.

 

Koji način vi sada koristite? Ili, koji ćete od sada koristiti? :-)

 

 

 

4 thoughts on “Pet jednostavnih načina da isključite Facebook Photo Viewer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *