Predrag Cujanović

Menu

Zašto treba plaćati muzički dinar SOKOJ-u za skenere #epicwin

Skoro sam naleteo na tekst kako će muzički dinar, koji naplaćuje Organizacija za zaštitu autorskog i srodnih prava – Sokoj, biti uveden na razne uređaje i samim tim će usloviti njihovo poskupljenje za oko 3 % . Na listi su se našli i skeneri. Evo zbog čega :-D :

 

 

Naravno da ovo nije pravi razlog, ali nije na odmet da se malo našalimo sa najnovijim “haračem” koji ova organizacija želi da nam uvede. Neke veoma zanimljive informacije o SOKOJ-u i peticiju zabrane možete naći ovde.

 

 

 

5 thoughts on “Zašto treba plaćati muzički dinar SOKOJ-u za skenere #epicwin

 1. LOOL
  Kako je ovo fenomenalno!!!
  Zna li se kako ovo radi?

  P.S.
  Jel vidiš da je SOKOJ u pravu što naplaćuje harač i na skenere? 
  Znaju ljudi svoj posao :P

 2. ladno ga na prvo slusanje nisam cuo da je rekao makedonsko devojce, a prepoznao sam pesmu. sto implicira da je harac opravdan ;)

 3. a dali taj vas sokoj pomaze tesko obolelim muzicarima koji vise nisu za scenu a imaju dosta ostvarenja  i otvarali mnoga mesta gde se danas uspesno nastupa .svakako ja sam bluzer i su osnivac scene  platoa sa di luna blues bandom .djuro salak ,crna maca u zemunu i preko 2000 nastupa sirom ex jugoslavije a ni dinara dobio nisam od izdatog albuma bluz u beogradu  sramota a uzimate m.uzicki dinara za koga ????????????????????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *