Predrag Cujanović

Menu

Kako postati haker? #epicfail

U moru glupih tutorijala o tome ko je i kako postati haker, ovaj je isplivao.

Prenosim vam ceo tekst ,u orginalu, bez dodatnog formatiranja. (Napomena: detaljno praćenje ovog turorijala rezultira gubitkom novca i sivih ćelija! :-D )

 

Quote:

Ko zeli da nauci Hackovati taj mora nekoliko osobina da posjeduje, jer bez tih osobina je veoma tesko postati pravi HACKER!

Ako zelis da postanes pravi Hacker onda moras da Windowsu kazes “Adio”,ko upotrebljava danas Windows?Sorry ali moram reci, to su korisnici koji nemaju pojma kako Operating System uopste funktionise.Prvi aspekti da dodzes do svog cilja su.Instaliranje Linux/Unix Operating Systema ili jos bolje BEOS.Nekoliko Mjeseci upotrebe Linuxa i upoznavanja Linux naredbi sa protokoliranjem kako i sta na koji nacin radi..To ti treba!Da pocnem :

1.Idi u Kupovinu i kupi sebi LINUX verziju Red hat ili Suse Linux 6.2, i instaliraj ga na sledecem Systemu sto cu navesti.
2. Kupi sebi neki stariji Pc System gdje ces instalirati Linux sto si kupio.
3. Poslije Instaliranja Linux sjedi minimalno 2 Sata na dan za taj Pc i probiraj sve sto mozes,uci upotrebljavati i koristiti LINUX PROFESIONALNO..
4. Poslije nekoliko Mjeseci,preporucujem minimalno 3 Mjeseca ucenja na LINUXU ,idi u kupovinu ili kontaktiraj svog sadasnjeg PROVIDERA za brzu Internet Konekciju..(minimalno KABEL Connection)..Sto god brze to bolje.
5. Instaliraj Netscape Navigator samo Navigator i kada bude Profil pravio napisi svoj NICK NAME (NIKAD PRAVO IME I PREZIME..).Ako zelis/moras i Messenger Installirati onda instaliraj ali sto god manje instaliras manje ces kasnije problema sa svojom IP Adressom i skrivanjem IP Adresse imati.
6 . Ako zelis Hackovati posebnu Stranicu idi na taj Url i memorisi tu cijelu page na svoju vlastitu HardDisk.Poslije toga otvori prvu GLAVNU Stranicu sa Website Editorom,naprimjer Frontpage 2000 ili Adobe GoLive…i STUDIRAJ QUELTEXT od te glavne Page.Gledanje Queltexta je isto tako i preko IE5 Browsera moguce,ali pretezno u Skriptu se nalazi naredba ako neko bude htio pogledati ovaj Queltext nek se pojedine stvari sabrisu,sto ti u principu uopste nevidis.. .Gledaj na moguce Url odakle se ta Stranica otvara..To je bio sada samo primjer,svaka Stranica ,zavisi kako je Programirana i sa kojim Programom je napravljena SVE i jedna je razlicita.Najvaznije je da saznas na kojem Webserveru (od koje Firme) se nalazi ta Stranica,mislim koji Operatig system igra ulogu Webservera.Odmah da ti kazem da je 70 % Webservera na Netu napravljeno sa LINUX Webserverima ,zbog toga je veoma pozitivno bilo da si ucio kako se Linux upotrebljava.Najvise ima Webservera od Linux-a pa onda dolazi Windows NT,pa Apache Webserver,tako isto postoji i Netscape pa i Solaris koji je veoma kompliciran ali je veoma jednostavan kad shavatis na koji nacin funktionise.Hacker postati je veoma tesko,i meni je veoma tesko da to objasnim poste sve zavisi od svega,zavisi na kakve Security standarde sretnes,i ja ako pokusam ponesto moram se prilagoditi tom Webserveru,ali pokusacu navesti nekoliko primjera…
Svaki noviji Webserveri imaju posebnu Stranicu (Administratorsku Stranicu) koje 24 sata na dan radi porde normalne Stranice na netu,samo sto treba da se sazna PORT BROJ…Zelis naprimjer da Hackujes www.Test.com, kada utipkas tu Stranicu u Browser da je pogledas vidjeces na dnu Browsera pisace zalicite nardebe koje tvoj Browser salje tom Hostu da ga moze prikazati,i vidjeces IP NR koju ce DNS Server (Takozvani) preispitati Prilikom otvora te Stranice…EHH ta ti IP TREBA!Sve i jedna ADRESSa (URL) na Netu sastoji se od IP Broja,sto znaci nijedna na svijetu Stranica ne postoji koje nema IP Adresse,bilo to lazna ili ne mora neka da bude.To ade takozvani DNS Serveri koji od www.Test.com daju tvom Browseru Ip Adressu da mozes otvoriti tu URL.Jer bez te IP ADRESSE nemozes pogledati..nijednu website na netu,,ako taj DNS SERVER neradi onda neces ni Website vidjeti.Najlakse je saznati IP Adressu preko CMD Kommande u Linux ili Windowsu.Moras da dodzes u MS-Dos Box ,gdje ces utipkati ovo :
Ping www.test.com poslije toga… reci ce ti tvoj OS koju Ip taj HOST IMA!To ti treba IP Broj od te Stranice www.Test.com ….
Vec sam gore naveo da svaka Website ima Administratorsku Stranicu koja 24 H na dan radi pored normalne stranice.Normalna Stranica ( ne Administratorska ) radi uvijek na portu 80 a Admisnitratorska je na portu 6075 sto znaci onu Ip koju si saznao od prije u MsDos Boxu moras u Browser da utipkad i poslije toga da stavis DVOTACKU i 6073.Sto ovako naprimjer moze da izgleda.. :
212.33.22.22:6073
Ako ti se otvori Administratorska Stranica…. dosao si na Administrations-Server od tog Webservera sto ga zelis Hackovati,ali ako nisi onda je malo problematicno jer je onda Administrator od tog Webservera stavio drugi PORT na ADMINSITRATOR Page a PORTOVA ima 65536 komada ) prvih 10000 Hiljada Protova mozes da sklones na stranu posto ih upotrebljavaju druge Linux/Windows Aplikacije .Pokusaj sa ip jos 21,65534,1265,1260,8888,9999,9876,1234… pokusavaj jednostavnije kombinacije koje se lakse mogu zapamtiti..
Nadam se da sam ti malo mogao pomoci…ali nije to sve o ovom bi mogao danima da pisem ali….. nemam toliko vremena ,,nastavice se obecavam.

EndQuote.

 

 

Još ste tu? Pa šta čekate? Kupite sebi Linux i postanite HACKER. :-D

 

 

 

10 thoughts on “Kako postati haker? #epicfail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *